nl / en

TE KOOP

AANBOD: VAN VULPEN ORGEL 1958 (VERKOCHT)


BOUWER
: Gebr. Van Vulpen
SYSTEEM
: Sleeplade met mechanisch toon-en registertractuur
OMVANG
: 1 manuaal (C – f’’’, 54 toetsen), 5  registers

Algemeen
Dit instrument werd in 1958 gebouwd voor de Gereformeerde Kerk in Nieuw-Buinen. Na sluiting van dit kerkgebouw werd het orgel gerenoveerd door orgelmaker Van Vulpen en geplaatst in de Sacramentskerk te ’s-Hertogenbosch. Onlangs werd de Sacramentskerk gesloten en kwam het orgel weer ter beschikking.

Het orgel is ontworpen volgens klassieke uitgangspunten met een eenvoudige strakke detaillering. Het front kan met luiken worden afgesloten. Het meubelwerk is gemaakt in blank eiken. De windlade is van eikenhout, het cancellenraam is afgedicht met platen. De toontractuur is gemaakt van hout. De ondertoetsen zijn belegd met ebbenhout en de boventoetsen met ivoor. De ebbenhouten registerknoppen bevinden zich aan linker en rechterzijde van de klaviatuur. De verbinding naar de slepen geschiedt door middel van grijs gelakte ijzeren wellen met aangelaste armen. De registernamen zijn in gegraveerd in ebbenhouten registerschildje en wit ingevuld..

Afmetingen
Hoogte
:  3660 mm (dak lijst midden voor)  3475 mm (zijkant en dak)
Breedte
:  1800 mm inclusief profiellijst, 1685 onderkast
Diepte
:    532 mm (+ 700 mm voor pedaal en bank)

De dispositie van dit instrument is
Holpijp
8vt

Prestant
4vt

Roerfluit
4vt

Octaaf
2vt

Mixtuur 2 sterk, bas en discant


Klank
Het instrument heeft een fraaie klank en is geschikt voor uitvoering van kamermuziek, begeleiding van koren en volkszang.Bij interesse kunt u ons bereiken op 073-6412951 of per email: p.vanrumpt@pelsenvanleeuwen.nl.Ga terug naar te koop