nl / en

PROFIELProfiel

Er zijn 9 ervaren medewerkers in vaste dienst. De orgelmakerij heeft een eigen pijpenmakerij met gieterij en een uitgebreide inrichting voor houtbewerking. Ambachtelijkheid en traditie staan hoog in het vaandel.

Het werkterrein van de orgelmakerij concentreert zich in Nederland en BelgiĆ« op restauratie en onderhoud. Vanuit de rijke historie in eigen huis is veel ervaring en vakkennis aanwezig. Het bedrijf is bekend met  alle tractuursystemen zoals traditionele- en moderner mechanische, maar ook pneumatische, elektro-pneumatische en digitale tracturen.

Nieuwbouwprojecten werden in toenemende mate in het buitenland gerealiseerd met een concentratie in de Verenigde Staten, het Verre Oosten en Scandinaviƫ.

Pels & Van Leeuwen ontwikkelde een eigen stijl met een onderscheidend klankkarakter vanuit de Nederlandse orgeltraditie omstreeks het derde tot vierde kwart van de negentiende eeuw met invloeden vanuit de Franse romantiek, echter nooit als kopie maar als doorontwikkeling, en met een scherp oog voor het hedendaags gebruik van orgels.